coaching

A coaching egy professzionális segítő beszélgetés. Az egyéni ülések keretében megvalósuló coaching a tréninghez hasonlóan kompetenciafejlesztést céloz, ugyanakkor nem az általánosságok szintjén, hanem egy konkrét, pontosan meghatározott ügy vagy probléma megoldásának támogatását kínálja. A leggyakrabban vezetők számára nyújtok szakértői támogatást, ugyanakkor a coaching szemlélet bárki számára hasznos lehet egy elakadás esetén.

 

Nagyon fontos kiemelni, hogy coachként nem tanácsadói munkát végzek, hanem támogatóit. A különbség, hogy nem megoldásokat kínálok, az eredmény nem tőlem származik, hanem az ügyféltől. Nem általános érvényű receptekkel szolgálok a folyamat során, hiszen azt gondolom, hogy ilyenek nincsenek, hanem odafigyelek, tudatosítok és megerősítek.

 

Ez a szemlélet biztosítja, hogy a sikeres folyamat végén az ügyfél találja meg a saját válaszát, mivel ő dolgozott a megoldáson, ezáltal fejlődési lehetőséget kap és az eredmény, amit saját maga ér el, tartós változást képes hozni a jövőre nézve is.

 

A coaching folyamatok eltérő hosszúak, átlagosan 6-8-10 alkalom szükséges a tartós eredmények elérése érdekében. Az ütemezett ülések általában másfél óra időtartamban zajlanak és két, esetleg háromhetente ismétlődnek.

 

Van lehetőség online (Skype, Zoom) coaching konzultációra is.

 

 

Klasszikus témák:

A munkámat az ICF (International Coach Federation)  etikai normái, előírásai és sztenderdjei szerint végzem.

Egyéni

ülések

Meghatározott

ügy, probléma

Saját megoldás

megtalálása

6-8-10 alkalom

szükséges

Tartós

eredmény